Sort sesamfrø - HoReCa
Sesam, også kendt som sesamfrø, kom til Europa fra Afrika. Sorte frø er mere værdifulde end hvide eller brune frø. De er rige på retinol, vitaminerne B og E, oliesyre og linolsyre. Sesam anerkendes som et af de mest effektive produkter, der kan bremse aldringen af celler i den menneskelige krop. Sorte sesamfrø tilsættes til salater, krydres med retter fra rucola, fennikel, fisk. Den behagelige krydrede smag af disse korn gør dem velegnede til bagning og fremstilling af kozinaki. Sorte sesamfrø er uundgåelige til fremstilling af sushi.
Brug til
Brug til forberedelse af alle typer bagværk og desserter, frugter, varme drikke og krydrede retter fra det orientalske køkken.
Smag
Astringerende smag, bitteragtig.
Næringsværdi pr. 100 g.
Proteiner (g / 100g)… 19,0
Fedt (g / 100g)… 49,0
Kulhydrater (g / 100g)… 12,0
Energiværdi (kcal / 100g)… 570